Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Dé partner voor alle mensgerichte aspecten van uw organisatie

Loopbaanbegeleiding: hoe kan het mij helpen?

Concrete ondersteuning bij belangrijke beslissingen over jouw loopbaan: dat is in een notendop waar loopbaanbegeleiding voor staat. Een onafhankelijk expert ontwikkelt samen met jou een traject op maat en gidst je langs de vele keuzes en uitdagingen die voor je liggen.

Wie komt ervoor in aanmerking?

Je bent minimum één jaar aan de slag als werknemer of zelfstandige en woont in Vlaanderen, Brussel of Wallonië? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Per periode van zes jaar heb je recht op acht uur begeleiding in een erkend loopbaancentrum. Met loopbaancheques betaal je voor een blok van vier uur begeleiding slechts € 40, de overheid past het verschil bij.

Vraag jouw loopbaancheques aan in je plaatselijke werkwinkel, via vdab.be/loopbaancheques of op het gratis nummer 0800 30 700.

Waarom loopbaanbegeleiding misschien iets voor jou is

Samen met een loopbaancoach vind je een antwoord op een pak uiteenlopende vragen. En dat hoeft zeker niet per definitie over een carrièreswitch te gaan. Ook voor wie op zoek is naar een tweede adem in zijn of haar huidige job, kan loopbaanbegeleiding een uitweg bieden.

  • Hoe vind ik weer plezier in mijn werk?
  • Hoe kan ik mij voorbereiden op een sollicitatiegesprek?
  • Ik heb een conflict op de werkvloer en weet niet bij wie ik terecht kan.
  • Zijn mijn loopbaanwensen realistisch?
  • Haal ik wel het maximum uit mijn talenten?
  • Ik worstel met de juiste balans tussen werk en privé.
  • Ik werk als zelfstandige maar zou aan de slag willen in loondienst. Hoe begin ik hieraan?
  • Wat zijn mijn troeven en wat zijn die waard op de arbeidsmarkt?

Waar kan je terecht voor een afspraak met een loopbaanbegeleidingscoach?

Groep ADMB organiseert loopbaanbegeleiding verspreid over verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Zo kan je altijd terecht in de buurt van jouw woon- of werkplaats, op een moment dat jou het best uitkomt. Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 5 oktober 2017
Maak een job alert aan